Snømann Bento kake
Bento-kaker er for tiden en populær trend, og vi er ivrige etter å dykke ned i å lage dem! Denne festlige bento-kaken, fylt med årets trendy farge, Chic Aubergine, gir en ideell juledessert. Alternativt kan du lage den som en herlig godbit, pakke den inn og gi den til noen spesiell.
Dette trenger du for å lage din snømann bento kake:
Ingredienser
- 250 g FunCakes Mix for Sponge Cake Deluxe
- 100 g FunCakes Mix for sveitsisk marengssmørkrem
- 600 g FunCakes Sukkerpasta Hvit
- 75 g FunCakes Sugar Paste Chic Aubergine
- 500 g FunCakes Sugar Paste Vintage Lilla
- 40 g FunCakes Sugar Paste Black
- 50 g FunCakes Sugar Paste Rosè White
- FunCakes Sukkerdekorasjoner Gulrot
- FunCakes Black Pearls Medium
- FunCakes spiselig lim
- FunCakes Bake Release Spray
- 200 g usaltet smør
- 95 ml vann
- 4 egg (ca. 200 g)
Utstyr
- FunCakes sprøyteposer
- Wilton Wide Glide Rolling Pin
- Wilton liten kjevle med ringer
- PME Palettkniv Vinklet 23 cm
- Wilton Basic Turn Table
- Wilton Small Cake Leveler 25cm
- Patisse Kjølerist avlang 40x25cm
- Katy Sue silikonform snøflak
- PME dyp firkantet stekepanne 20 x 20 x 7,5 cm
- PME Mini runde stempelkuttersett/3
- Patisse Cookie Cutter Rings Set/14
- Karen Davies Mal Grovstrikket, ribbet silikonform
- Karen Davies Mal Strikkedekorasjoner
- Karen Davis Mal Silikonform rustikk tauverk
Noe du ikke finner? Søk blant produktene våre:
Oppskrift på Snømann bento kake:
Forvarm ovnen til 180°C (varmluftsovn 160°C).
Tilbered 250 g FunCakes Mix for Sponge Cake Deluxe som angitt på pakken. Smør bakeformen med FunCakes Bake Release Spray og spatel kakedeigen inn i den. Stek kaken i ca. 30-35 minutter til den er ferdig og etter steking, legg den umiddelbart på en kakerist for å avkjøles.
Tilbered 100 g FunCakes Mix for Swiss Maringue Buttercream som angitt på pakken.
Kutt kaken 2 ganger med en kakelever. Fra settet med runde kuttere, ta en ring med en diameter på ca 9-10 cm og skjær 4 ringer fra hver kakeskive.
Lag 4 små kaker av 3 ringer med kaker fylt og frostet med FunCakes Mix for Swiss Maringue Buttercream. Ha en liten mengde krem igjen for å feste kulene på kaken. La smørekakene stivne i kjøleskapet i en halvtime.
Elt FunCakes Sugar Paste White godt og kle kakene med den.
Bruk FunCakes Sugar Paste Vintage Purple sammen med Karen Davies-malen Coarse Knitted Ribbed Trim for å lage luene. Bruk en skarp kniv og skjær formen ut av sukkerpastaskiven. Fest dette på kaken med litt spiselig lim. Bruk Sugar Paste i samme farge, lag en avslutningskant og et skjerf ved hjelp av formen.
Lag en pompong for hatten med FunCakes Sugar Paste Chic Aubergine. Fra FunCakes Sugar Paste Rose White kan du lage små snøflak med hjelp av silikonformen fra Katy Sue.
Kjevle ut FunCakes Sugar Paste sort oblat tynn og skjær ut rundinger for øynene. Lag pupiller med små hvite biter.
Lim svarte perler i form av en munn på toppen av kaken og fest alle de andre delene på kaken.
Bare en liten stund før du kan nyte kakene dine. Ikke glem å dele kreasjonen din: #caketime.no
Original oppskrift fra @Funcakes