Skip to main content

Påskekjeks

En aktivitetet som er gøy for hele familien. Pisk opp noe ekstra søtt denne påsken med vår deilige kjeksoppskrift! Bli kreativ med royal icing, fondant, kakestrø, herlige farger og typiske påskefigurer som kyllinger og blomster. Disse kjeksene er enkle å lage og det er kun fantasien som setter grenser.


Dette trenger du for å lage Påskekjeks:

Oppskrift på Påskekjeks:

Tilbered 500 g FunCakes Cookie Mix som angitt på pakken og la stå i kjøleskapet i minst en time.

Forvarm ovnen til 180°C (varmluftsovn 160°C).

Elt deigen fra kjøleskapet og kjevle den ut på en melet arbeidsflate til en tykkelse på ca 2-3 mm. Bruk utsitkkere til å skjære ut kyllinger og blomster. Bruk sprøytetipp #010, lag et hull og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek kjeksene i ca 10-15 minutter til de er lysebrune og la dem avkjøles på benken. TIPS! Pass på at deigen ikke har blitt for varm før den skal inn i ovnen ellers renner den ut. Du kan avkjøle stekebrettet med kjeksene i 15 minutter og deretter steke umiddelbart for best resultat.

Som et alternativ kan du lage en enkel cookie dough selv. Ingrediensliste finner du ovenfor. Skjær avkjølt margarin i mindre biter med en kniv. Bland margarin med egg og sukker og tilsett deretter mel. Elt deigen raskt med kalde hender til den er jevn. Dryss arbeidsflaten lett med mel og kjevle ut deigen tynt. Bruk ustikkere til å skjære ut de ønskede formene. Plasser kjeksene på stekebrettet i en hvilken som helst rekkefølge, men pass på at de ikke er tett inntil hverandre. Stek på 180 grader til deigen begynner å endre farge og blir gylden.

Tilbered 450 g FunCakes Royal Icing Mix som angitt på pakken og del den i så mange boller du vil for å lage farger. Fortynn icingen i hver bolle med litt vann til glasuren har blitt yoghurttykkelse.

TIPS: Husk 10 sekunders regelen. Når du har glasuren fra en skje over i bollen, skal den danne en jevn overflate igjen etter 10 sekunder. Hvis dette skjer raskere, er glasuren for tynn og vil renne av kjeksen. Du kan tilsete litt mer icing. Hvis det tar mer enn 10 sekunder, er glasuren for tykk, tilsett noen ekstra dråper vann.

Farg den fortynnede glasuren og la bollene ligge under et vått kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter. Dette vil gi tid for luftbobler å stige til overflaten. Etter 20 min rører du bort boblene og legger icingen i en sprøytepose med adapter og spiss #003. Pynt kjeksen med glasur. La kjeksene lufttørke over natten. .

Du kan også dekorere kjeksene med sukkerpasta. Kna sukkerpastaen og kjevle den tynt ut. Bruk utstikkere til å kutte ønskede former og fest de på kjeksene med litt pipinggel, glasur eller spiselig lim. Du kan bruke spiselige tusjer for å dekorere fondanten.

Ikke glem å dele kreasjonen din: #caketime.no

Original oppskrift fra @Funcakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    0
    Handlekurv
    Din handlekurv er tomFortsett å handle