Skip to main content

Min favoritt Sjokoladekake

Fun fact: 27. Januar er Den internasjonale Sjokoladekakedagen. I forbindelse med dette deler jeg nå min godt bevart hemmelighet. En oppskrift mange har spurt etter de siste årene. Denne sjokoladekaken er mørkt som de fineste nettene, rik på smak og er utrolig saftig. Passer utmerket til et utvalg av kremer, er fast nok til å kunne stables høyt, trekkes med ganache, fondant eller marsipan, men allikevel smelter i munnen.


Dette trenger du for å lage min favoritt Sjokoladekake:

Ingredienser

  • 250 g hvetemel
  • 80 g kakaopulver
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 400 g sukker
  • 240 ml nøytral olje (f.eks. solsikke)
  • 240 ml kaffe
  • 240 ml lunken vann
  • 4 ts vaniljeekstrakt eller
  • 1 ts vaniljepaste
  • 4 ts eplecider edikk

Oppskrift på min favoritt Sjokoladekake:

Forvarm ovnen til 160 °C (vamluftsovn).

Spray 2 stk 15 cm eller 1 stk 20 cm stor rund kakeform med formfett. Kle bunnen med bakepapir og dryss siden av kakeformen med kakaopulver. Du kan også bruke mel, men kakaopulver passer bedre til sjokoladekaker og du slipper den hvite kanten på den ferdigstekte kaken.

Som et alternativ kan du kle både bunn og siden med bakepapir. Sett kakeformen til side.

Sikt sammen mel, kakaopulver, natron, salt og sukker i en bakebolle og sett til side.

Tipp: Istedenfor å bruke sil kan du bruke en visp. Da går ting mye fortere og du får samme resultat. Ha mel, kakaopulver, natron, salt og sukker i en bakebolle og rør om kraftig ca 30-40 ganger. Det høres mye ut, men går utrolig fort. Slik blander du inn nok luft og får samme resultat som med å sile.

Bland olje, kaffe, lunken vann og vanilje. Jeg bruker ofte vaniljepaste istedenfor ekstrakt. Den gir en sterkere og mer naturlig smak, syns jeg.

Ha de tørre ingrediensene opp i kjøkkenmaskinen. Bruk K-spade (eller grinden som den også kalles). Start maskinen på lav hastighet. Hel de våte ingrediensene oppi sammen med de tørre og bland først på lav så middels hastighet til de er blandet. Skrap ned siden av bollen underveis mens maskinen er i gang ved å bruke en slikkepott.

Når blandingen er jevn og klumpfri, tilsett eplecideredikk og bland på lav hastighet til den akkurat er blandet. Pass på å ikke blande for lenge, det kan gå ut over konsistensen. Det hele skal ikke ta mer enn et par minutter fra du starter maskinen til kakerøren er ferdig.

Hel kakerøre i kakeformen og glatt toppen med en slikkepott om nødvendig. Røren skal være ganske flytende.

Stek kaken på 160 °C til en tannpirker kommer ren ut og kaken spretter tilbake når den trykkes lett ned i midten. Steketid varierer fra ca 40 min til 1,5 time avhengig av hvor stor kakeform du bruker og hvor mye du fyller de. 15-20 cm kakeform sjekker jeg alltid etter 40 min. Om nødvendig lar jeg kaken steke videre og sjekker med 10 minutters mellomrom.

La kaken avkjøle litt i formen før du tar den ut. Legg gjerne en ren kjøkkenhåndkle over kaken mens den avkjøles for å forhindre at toppen tørker ut.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv, ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl denne nydelige sjokoladekaken helt før du pynter eller fyller den.

Trenger du tipps til kakefyll? Vi kommer tilbake med et nytt innlegg snart. 😉

Ikke glem å dele kreasjonen din: #caketime.no

Jeg håper at du liker denne kaken like godt som jeg! Hilsen, Mariann 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    0
    Handlekurv
    Din handlekurv er tomFortsett å handle