Skip to main content

Bringebærterte Prinsesse Ingrid Alexandra

Visste du at Prinsesse Ingrid Alexandra har bursdag i januar? Og visste du at hun har en kake oppkalt etter seg? Hvor kult er dette! Kaken ble komponert av kokkene på Slottet til hennes dåp. Vi fant oppskriften og testet den, og kaken ble fantastisk god. Den passer perfekt både til hverdager og spesielle anledninger.


Dette trenger du for å lage Bringebærterte Prinsesse Ingrid Alexandra:

Ingredienser

Tertedeig:

  • 250 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 2 ts sukker
  • 3-4 ss iskaldt vann
  • 1 stk eggeplomme

Vaniljekrem:

  • 5 dl fløte
  • 5 dl helmelk
  • 8 stk eggeplomme
  • 70 g maisenna
  • 200 g sukker
  • 1 stk vaniljestang

Sauternesgele:

  • 2 dl Sauternes vin (du kan også bruke en annen søt hvitvin eller eplejuice)
  • 50 g lyse rosiner
  • 3 pl gelatin

Bringebær, ferske

Oppskrift på Bringebærterte Prinsesse Ingrid Alexandra:

Tertedeig:

Smuldre sammen mel, sukker og smør i en bolle. Du kan gjøre dette for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin. Tilsett eggeplomme og litt og litt kaldt vann. Kna de inn i deigen, men pass på å ikke kna for lenge. La deigen hvile i ca 30 min i kjøleskapet. Pakk den gjerne inn i plast.

Kjevl deigen ut til den er ca 3-4 mm tykk. Spray en ca 20 cm terteform med formfett og legg deigen over. Den skal dekke både kanten og bunnen av formen. Skjær av overflødig deig langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel.

Deigen stekes på 200 g i ca 15 min på nederste rille.

Tipp: Dekk deigen forsiktig med bakepapir og ha ris, bønner eller kikerter oppi før steking. Pass på å dekke hele deigen. Stek deigen i ca 10 min. Fjern bakepapir med innholdet og stek deigen videre i ca 5 min til den gyllen.

Vaniljekrem:

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha de opp i en kasserolle sammen med melk og fløte. Kok opp blandingen så trekk kasserollen til side.

Visp sammen sukker, maisenna og eggeplommer. Hell blandingen over i kasserollen med melkeblanding. Rør godt hele tiden. Pass på at melkeblandingen er litt avkjølt ellers koker du eggeplommene, som gjør at kremen skiller seg. Varm opp det hele igjen under omrøring til massen tykner. Sett på siden og avkjøl.

Kremen er nok til ca 2 terter på 20 cm.

Tipp: Har du dårlig tid? Du kan bruke butikkjøpt vaniljekrem.

Sauternesgele:

Ha vin eller eplejuice og rosiner i en kasserolle. Varm opp blandingen. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter. Klem ut vannet av platene og løs de opp i den varme vinblandingen. Sil og avkjøl til blandingen tykner litt.

Slik setter du kaken sammen:

Ha vaniljekremen oppi den stekte avkjølte tertebunnen. Legg ferske bringebær over vaniljekremen og pensle de rikelig med sauternegeleen.

Ikke glem å dele kreasjonen din: #caketime.no

Original oppskrift fra Klikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    0
    Handlekurv
    Din handlekurv er tomFortsett å handle