Skip to main content

🍓 Jordbærdrøm med marengs

En søt og sommerlig kake med sprø marengsbunn, luftig mascarponekrem og friske jordbær 🍰🌿 Perfekt til piknik, hagefest eller en koselig kaffepause i sola. Enkel å lage – og helt uimotståelig! 😍

Her får du vår beste oppskrift, og vi har selvfølgelig lenket til alt du trenger fra CakeTime.no for å lykkes på kjøkkenet. 🧁

Ingredienser:

Marengsbunn:

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts maisenna

Mascarponekrem:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 ts vaniljepasta eller vaniljesukker

Topping:

  • 300 g ferske jordbær
  • Små marengstopper eller pikekyss (valgfritt)
  • Sitronmelisse eller revet limeskall (for farge og friskhet)

Utstyr:

For et enda bedre bakeeventyr, anbefaler vi disse produktene fra vår nettbutikk:

Noe du ikke finner? Søk blant produktene våre:

🕒 Tid

  • Tilberedning: ca. 120 minutter
  • Steketid: ca. 90 minutter
  • Kjøletid: noen timer

🍰 Mengde

  • Ca 20 cm
  • Ca 10-12 kakestykker
    Tips: Marengskaker er søte og luftige, så litt mindre stykker er ofte nok 😊

👩‍🍳 Fremgangsmåte Jordbærdrøm med marengs:

🍰 Marengsbunn

Pisk eggehvitene til myk marengs. Tilsett sukkeret gradvis mens du pisker til stiv og blank konsistens. Vend inn eddik og maisenna.

Fordel marengsen i to sirkler (ca. 20 cm) på bakepapir og stek midt i ovnen på 120 °C i ca. 1,5 time. Avkjøl helt på rist.

🍋Maskarponekrem

Pisk mascarpone, kremfløte, melis og vanilje til en luftig krem.

Monter kaken: én marengsbunn, halvparten av kremen, ny bunn, resten av kremen. Pynt med jordbær i skiver, marengstopper og litt grønt.


💡Baketips!

Beste tips til marengsbunn:

🥚 Romtempererte eggehviter:
Ta eggene ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du pisker – da blir marengsen mer stabil.

🧼 Helt rent utstyr:
Bollen og vispen må være helt fri for fett eller vann, ellers vil ikke eggehvitene stivne.

🌨 Tilsett sukker sakte:
Pisk eggehvitene først til skum, så tilsett sukker litt og litt. Pisk godt mellom hver gang.

🧼 Sjekk konsistensen:
Marengsen skal være stiv og blank. Når du kan snu bollen opp-ned uten at noe faller ut, er den klar!

🌬 Stek lenge på lav varme:
Ca. 120 °C i 1,5 time – og la bunnen stå i ovnen etterpå med døren på gløtt til den er avkjølt. Da blir den sprø og fin!

🎂 Nyt smaken av sommer!
Perfekt til hagefest, konfirmasjon eller som en søt overraskelse til kaffen.


🧡Del gjerne bilder med oss på Instagram eller Facebook med hashtaggen #caketime.no 📸 – vi elsker å se hva dere baker! 💛

Jordbærdrøm med marengs

Original oppskrift fra @Caketime.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    0
    Handlekurv
    Din handlekurv er tomFortsett å handle